Lomtalanítás 2023

Az elhalasztott igények miatt a lomtalanítási időpontok visszajelzésének ideje meghosszabbodhat, a jelentkezéskor ezt vegyék figyelembe.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Szelektív Nonprofit Kft. alvállalkozójaként az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. 2023 január 10-től 2023. december 5-el bezárólag - folyamatosan (előre egyeztetett munkanapokon) -, a közterületek rendjének és tisztaságának érdekében házhoz menő lomtalanítást végez a lakosság részére, mely évente egyszer, maximum 2 m3-ig, ingyenesen igényelhető háztartásonként.

A 2 m3 feletti lom elszállítását csak külön megrendelésre végezzük el, melynek rakodási díja m3-enként 2 000,- Ft + Áfa. Ebben az esetben kérjük, hogy külön egyeztessenek a kollégákkal.

Évente egy alkalommal a szolgáltatás továbbra is térítésmentes a lakossági ügyfelek számára!

Társasháznál történő lomtalanításnál vegyék figyelembe:

Amennyiben a kért konténer mellé kihelyezésre kerül többlethulladék, úgy rakodási díjat számolunk fel a Társasház részére, ennek költsége 2 000,- Ft + Áfa/m3. A konténerek kihelyezési helyéről a Társasház köteles intézkedni /kiszalagozni, a helyszínen kontakt személyt megjelölni/, illetve a területet a kirakodás időpontjában biztosítania szükséges. A Társasház további feladata, hogy a nem illetékes személyek a lomtalanítást nem vehetik igénybe (Hatóságot feltétlen értesíteni szükséges ebben az esetben, ha a lomtalanítás során ilyen fordul elő), illetve a lomtalanítás körébe nem tartozó hulladékot elhelyező lakost köteles felszólítania, hogy hulladékát nem helyezheti ki. A lomtalanítás körébe nem tartozó hulladékokat Társaságunk nem szállíthatja el, illetve a konténeres ürítését is megtagadhatja (amíg az érintett Társasház az oda nem illő hulladékot ki nem válogatja).    

Több, nem kihelyezhető hulladékot a lakossági hulladékudvarunk fogadni tud, az átvételi szabályokról honlapunkon lehet tájékozódni

Fontos tudnivalók:

A házhoz menő lomtalanítást igénybejelentés alapján, a lakossal egyeztetett időpontban végzi a szolgáltató azon ügyfeleknél, akiknek nincs hulladékszállítási díj tartozása.

A lomtalanítást csak azok igényelhetik, akik már rendelkeznek legalább 1 negyedéves befizetett hulladékszállítási díjjal, azaz a jelentkezés pillanatában a befizetés tényét már igazolni tudják!

A bejelentést a választott lomtalanítási időpontot megelőző min. 10 munkanappal előre fogadjuk el!

A nem megfelelően, kirakodott, ömlesztve elhelyezett hulladék szétszórádásával (pl. szél által) kapcsolatban Társaságunkat felelősségre nem lehet vonni. A szétszóródott hulladékok összetakarítása a Társasház és a lakosság feladata.

Kérjük, hogy a lomtalanítási igényük megadásakor vegyék figyelembe:

 • Egerben történő lomtalanítás családi házaknál: hétfő
 • Egri Társasházak esetén konténer nélkül történő szállítás esetén: hétfői vagy keddi nap,
 • Egri Társasházak esetén konténerrel történő szállítás esetén: hétfőtől csütörtökig jelölhető meg időpont

Az igénybejelentés történhet:

 • személyesen az ügyfélszolgálati irodánkban (3300 Eger, Homok utca 26.),
 • vagy az oldal alján található elektronikus űrlap kitöltésének a segítségével.

Eger városán kívüli (vidéki települések) lomtalanítás az Önkormányzatokkal egyeztetett, közterületi gyűjtéssel valósulna meg az alábbi időpontok szerint a településen:

Település

Időpont

Andornaktálya

2023.09.09

Noszvaj

2023.09.23

Maklár - Nagytálya

2023.10.07

Novaj

2023.10.14

Felsőtárkány

2023.10.21

Egerszólát - Egerszalók

2023.11.04

Kerecsend - Demjén

2023.11.11

Aldebrő - Kápolna

2023.11.25

Ostoros

2023.12.02

Tófalu - Kompolt

2023.12.09

 

FIGYELEM:

Felhívjuk a jelentkezők figyelemét, hogy az online jelentkezés beküldésekor először egy automatikus visszaigazolást küld a rendszer, ami csak a regisztrációt (bejelentést) fogadja.

A VÉGLEGES VISSZAIGAZOLÓ e-mailt (hogy az adott napon kipakolhat) egy későbbi időpontban küldjük meg, melyet minden esetben őrizzenek meg postafiókjukban a későbbi egyeztetések miatt, ennek hiányában a kollégák nem tudják az elmaradt/teljesítetlen lomtalanításból adódó reklamációt elfogadni!!!

Jelentkezéskor vegyék figyelembe, hogy a megadott adatok és az előzetesen kialakított járattervek figyelembevételével határozzuk meg a lomtalanítás időpontját (mely pár nappal módosulhat az előre tervezett időponttól), erről mindenképpen küldünk megerősítést a megadott email címre, ill. telefonos elérhetőségre.

Amennyiben a lomtalanítás a lakos/közös képviselő hiányából nem teljesül (nem jelenti be, hogy mégsem alkalmas az adott nap a lomtalanításra), úgy lehetősége van még egyszer jelentkezni. A lemondást kérjük mihamarabb jelezzék a szállítás részére!

Figyelem:

 • Csak az időben bejelentett és visszaigazolt jelentkezés alapján szállítjuk el a lomhulladékot, melyet az adott napon reggel 6 óráig kell elhelyezni a lakóingatlanok elé!
 • Telefonon történő lomtalanítási jelentkezést Társaságunk nem fogad el!
 • Társasházak esetében a közös képviselők jelentkezését várjuk!
  Abban az esetben, ha a társasházkelők egy időpontra több társasház (több, mint 10 lépcsőház) jelentkezését regisztrálják, akkor előzetes egyeztetés szükséges. Kérjük, hogy a kollégákkal minden esetben előzetesen e-mail útján vegyék fel a kapcsolatot! 

Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, közös képviselőket és a társasházkezelőket, hogy a bejelentés nélkül történő hulladék kihelyezése illegális hulladéklerakásnak minősül. Az illegális hulladék elhelyezése hatóságilag tilos! A vonatkozó jogszabályok értelmében a szabálytalankodóknak bírságot kell fizetniük!
A lomtalanítás során a közterületre kihelyezett lom a közszolgáltató tulajdonát képezi, így annak a közszolgáltatón kívül más által történő elszállítása jogtalan elszállításnak minősül.

Kérjük, hogy az alábbi adatokat mindenképpen adják meg a lomtalanítási igény bejelentéséhez:

 • lomhulladék típusa (nagydarabos, dobozolt, zsákos stb.)
 • lomok elszállításának kívánt időpontja,
 • az Ön címe és elérhetőségei (név, cím, telefon, E-mail).
 • vevő (fizető) azonosító
 • (Amennyiben még nem rendelkezik vevőkóddal kérjük keresse fel az adatok egyeztetése céljából Ügyfélszolgálatunkat!)

 

Lomtalanításkor kihelyezhető hulladékok:

Olyan szilárd hulladék, amelyek nem helyezhetők el a kukában, valamint a rendszeres hulladékszállítás alkalmával nem szállíthatók el (pl.: bútorok, kerti bútorok, játékok, rongyok). A kisebb méretű lomokat, hulladékokat bekötözött zsákokba szükséges összegyűjteni, a hulladék szétszóródásának megakadályozása érdekében.

Lomtalanításkor NEM kihelyezhető hulladékok:

 • kommunális hulladék
 • építési törmelék
 • gumiabroncs
 • szelektíven gyűjthető hulladékok (újságpapír, kartonpapír, üveg, műanyag palackok, sörös doboz)
 • zöldhulladék
 • elektronikai cikkek
 • nagydarabos fém hulladék (pl. kályha, gázsütő stb.)
 • veszélyes anyagokat tartalmazó hulladékok (pl.: festékek, lakkok, olajok, akkumulátorok, vegyszerek)
 • valamint minden olyan hulladék, amely a begyűjtés során veszélyeztetheti a begyűjtést végző dolgozók testi épségét, egészségét.

 

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az előre nem egyeztetett lomhulladék közterületre történő kihelyezése illegális hulladéklerakásnak minősül.

Környezetünk megóvása érdekében köszönjük a lomtalanításban való közreműködésüket.

 

 

Név:*
Település: *
Utca:*
Házszám:
Vevő (fizető) azonosító:*
Dátum:*
 / 
 / 
Email cím:*
Telefon:
Társasház:
Társasházi lakásszám:
Lom mennyisége (kb.) m3-ben: *
Lom mennyisége (kb.) m3-ben:*
Megjegyzés:
Elolvastam az adatvédelmi tájékoztatót és elfogadom a feltételeket*
Ellenőrzés: