Tájékoztató az üveghulladék-gyűjtésről

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Szelektív Nonprofit Kft., mint a térség közszolgáltatója és alvállalkozója az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. az üveghulladék házhoz menő gyűjtését havi rendszerességgel végzi.

Az üveghulladékot a www.egrihulladek.hu, illetve a meghirdetett gyűjtési naptár szerint szállítjuk el havonta egyszer.

Az üveghulladék mennyiségi korlát nélkül bármilyen átlátszó zsákban kihelyezhető az ingatlanuk elé.

Gyűjthető üveghulladékok: befőttesüvegek, ásványvizes üvegpalackok, röviditalok üvegpalackjai, borosüvegek, sörösüvegek, szörpös üvegek, konzerves üvegek, bébiételes üvegek.
Nem gyűjthető üveghulladékok: ablaküveg, tükör, fénycső, hőálló üvegtál, szemüveg, izzó, gyógyszeres üvegek, porcelán, kerámia, jármű szélvédő, képcsöves hulladékok.

A házhoz menő gyűjtési rendszeren felül az Eger, Homok utca 26. szám alatti lakossági hulladékgyűjtő udvarban adható le üveg csomagolási hulladék. Az igénybevételének feltételeiről, nyitva-tartásáról, egyéb hulladékok leadásának lehetőségéről kérjük tájékozódjon honlapunkon, ügyfélszolgálatunkon vagy személyesen az udvarban.

A zsákban kizárólag ép, egész öblös (színes és színtelen) üveghulladék helyezhető el, mely szennyeződéstől pl. olaj, zsír, egyéb élelmiszertől mentes, illetve kiöblített. Amennyiben a hulladék nem felel meg a fenti követelményeknek, úgy nem szállítjuk el.

Kérjük, a szelektíven gyűjtött üveghulladékot a szállítás napján reggel 6:00 óráig helyezzék ki az ingatlanuk elé úgy, hogy az ne akadályozza a gyalogos és járműforgalmat sem.

Köszönjük, hogy szelektíven gyűjti a hulladékokat!